این اعتراف من است

بررسی و خرید کتاب "خانواده پاسکوآل دوآرته"

فرقی نمی‌کند که تو چقدر زود بلند شوی، سحر هیچوقت زودتر از موقعش سر نمی‌زند.

معرفی کتاب "خانواده پاسکوآل دوآرته"

آیا برای پاسکوال دوآرته هیچ راهی جز خشونت نیست؟‌ بهتره قبل از پاسخ به این سوال، اول داستان زندگی پاسکوال رو بدونیم.

همه‌چیز با یه بسته کاغذ شروع می‌شه که تو کشوی یه داروخونه پیدا شده. چند برگ دست‌نوشته که محتواش انگار وصیت‌نامه یا چیزی شبیه به اعتراف می‌مونه. این دست‌نوشته‌ها مال کسی نیست جز مردی به اسم پاسکوال دوآرته. کسی که قراره اعدام بشه و دیگه دلیلی برای پنهان کردن چیزی نداره. برای همین این کاغذها رو پر کرده تا برای علت اینکه آدم کشته دلیل بیاره، یا شاید توضیحی برای خودش باشه که بفهمه چرا این کار رو کرده.

کامیلو خوسه سلا با اینکه خودش یه مدت سانسور‌چی بوده، زندگی پاسکوال رو بدون سانسور نوشته. سلا نه قهرمان می‌سازه، نه قربانی. فقط مردی رو نشونت می‌ده که هیچ چیز زندگیش از اول، انتخاب خودش نبوده. شاید عجیب نباشه اگه وسط این داستان، یه لحظه یاد بیگانه از آلبر کامو بیفتی. اینجا همون خونسردی، همون تنهایی، و همون مدل قتلی که خیلی شبیه به جنایت و انتقام نیست.

“خانواده پاسکوال دوآرته” که فرهاد غبرایی ترجمه و نشر ماهی چاپش کرده، قصه‌ی تاریکیه، ولی قصه‌ی واقعی‌ای هم هست. از اون داستان‌ها که وقتی تموم میشه‌ آدم نه می‌تونه پاسکوال رو ببخشه نه می‌شه کاملا مقصر دونستش. فقط می‌شه ساکت موند و فکر کرد که اگه جای اون باشیم واقعا چه‌کار دیگه‌ای می‌تونستیم بکنیم؟

بخشی از کتاب

آدم بدی نیستم، قربان، گرچه انصافا برای بد بودن بهانه کم ندارم. همه لخت دنیا می‌آییم، با این حال بزرگ که شدیم، سرنوشت طوری شکلمان میدهد که انگار از مومیم. بعد همه‌ی ما را روی راه‌های گوناگون به طرف یک مقصد واحد –مرگ– روانه می‌کند. بعضی‌ها دستور دارند از راه‌های گلکاری شده بگذرند، از بعضی هم خواسته می‌شود روی جاده‌های پر از تیغ و خار راه بروند. گروه اول با آرامش به اطراف نگاه می‌کنند، و در میان عطر شادی‌شان لبخند میزنند، لبخند آدم‌های بی‌گناه، در حالی که گروه دوم در زیر آفتاب سوزان دشت به خود می‌پیچند و ابرو‌هاشان مثل آدم بد‌عنق به هم گره می‌خورد. بین آرایش تن با سرخاب و ادوکلن، و آرایش خالکوبی که هرگز پاک نمی‌شود تفاوت از زمین تا آسمان است…

حقایق جالب راجع‌به "خانواده پاسکوآل دوآرته"

جالبه بدونید که خود سلا در جوانی به‌عنوان سانسورچی برای دولت فرانکو کار می‌کرد، اما بعدها به یکی از مدافعان سرسخت آزادی بیان تبدیل شد. همونطور که می‌دونید خانواده پاسکوآل دوآرته پس از انتشار به خاطر محتوای خشنش توسط رژیم فرانکو سانسور شد و مدتی در اسپانیا ممنوع بود.

این رمان اولین نمونه از سبک ترمندیزمو (Tremendismo) در ادبیات اسپانیاییه، که با تمرکز بر واقع‌گرایی خشن، سرشار از صحنه‌های تلخ و خشنه. سلا از این سبک برای نمایش زندگی شخصیت‌های حاشیه‌نشین و پر از درد و ناامیدی استفاده می‌کنه و این باعث شد تا کتابش به سرعت بحث‌برانگیز و مشهور بشه.

سلا که بعدها به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان اسپانیایی شناخته شد، به خاطر آثار تأثیرگذارش از جمله همین رمان، در سال ۱۹۸۹ جایزه نوبل ادبیات رو دریافت کرد. این جایزه تأییدیه‌ای بر تأثیر عمیق سبک و داستان‌های او بر ادبیات جهانی بود.

سلا، که خودش در جنگ داخلی اسپانیا شرکت کرده بود و تجربه‌های دردناکی از این دوران داشت، بسیاری از احساسات و واقعیت‌های تلخ این جنگ رو در این کتاب به تصویر کشید. او از شرایط سخت و خشونت‌های پیرامونش الهام گرفت و داستان پاسکوآل دوآرته رو به گونه‌ای نوشت که خواننده را با بی‌رحمی و تراژدی زندگی در دوره‌ی جنگ آشنا کنه​.

رمان سلا همزمان با بیگانه کامو منتشر شد و جالبه که هر دو اثر درباره آدم‌هایی‌ن که تو جهانی بی‌رحم، دست به قتل می‌زنن بدون حس گناه. شباهت فضا، خشونت، و بی‌معنایی زندگی، و مهم‌تر از همه نوع رابطه با مادرشون، باعث شده این دوتا بارها با هم مقایسه بشن.

خرید کتاب خانواده پاسکوآل دوآرته

نویسنده
کامیلو خوسه سلا
مترجم
فرهاد غبرایی
ناشر
نشر ماهی
تعداد صفحه
196
این کتاب فعلاً موجود نیست، اما اگه دوباره برگرده، فوراً روی سایت قرار می‌گیره.
این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس
پیمایش به بالا